SECTIE NCR NATUURCENTRUM
NCR
Geschiedenis
v

NCR SECTIES
NCR NATUURCENTRUM
 BUREAU
SECRETARIAAT

 
- Informatie over de geschiedenis van het NatuurCentruM RotterdaM -
 
 AGENDA BUREAU CROWDFUNDING DOCUMENTATIE
NIEUWSBRIEF CONTACT DONATEURS JAARVERSLAGEN
  DOEL SPONSORS PUBLICATIES
  GESCHIEDENIS VRIENDEN VAN NCR  

.

De StichtinG NatuurCentruM RotterdaM is in 1993 opgericht.

Het idee voor oprichting is geboren toen de studieavonden van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging Afdeling Rotterdam (KNNV ROTTERDAM) zich uitbreidden en de behoefte aan een permanente studieruimte steeds sterker werd.

Bij de studie van de natuur bleek bovendien dat de literatuur te kort schoot. Indien alle natuurinformatie van een computer  af te lezen zou kunnen worden dan zou het vergaren van natuurkennis een stuk eenvoudiger zijn. Zo'n systeem bleek niet te vinden, ook niet op het internet. Dan zelf maar aan de slag.
Als de werkzaamheden onder verantwoordelijkheid van de KNNV ROTTERDAM niet langer te organiseren zijn, komt de Stichting uit de kast en komt het werken aan het digitale informatiesysteem pas goed op gang.

Er worden meerdere computers aangetrokken en de medewerkers werden betrokken via de Vrijwilligers Vacaturebank.
Het aantal werkplekken bleef steeds tot 10 beperkt. Het aantal dagdelen dat bij het Nivon voor zaal 12 werd gehuurd neemt geleidelijk aan toe tot 5 werkdagen per week. 

Ook andere taken werden samengesteld zoals computers repareren en klussen met hout. Ook het verkopen van allerhande artikelen zoals boeken en modelhuisjes kreeg handen en voeten. De Leerwerkplaats kende zodoende 30 verschillende vrijwilligersfuncties. Werkervaring laten opdoen wordt dan een belangrijke functie van het Natuurcentrum.

In 2015 is het Natuurcentrum nog immer gehuisvest in zaal 12 van het Nivoncentrum. De ruimte voldoet al lang niet meer.
Te weinig werkplekken en te weinig bergruimte. Het ontbreken van een technische werkruimte wordt als een groot gemis ervaren.

In 2019 kan een tweede zaal worden betrokken. Daarin worden de technische werkzaamheden samengebracht, t.w. computers repareren, huisjes renoveren, houtbewerking, textielbewerking, poppen opknappen, magazijn en inkomende en uitgaande goederen. Hierdoor werd het mogelijk een meer bedrijfsmatig productieproces in te voeren.
Zie
LEREN WERKEN IN PRODUCTIEPROCES

Het ontbreken van een eigen voordeur is een gemis dat bij elk evenement pijnlijk wordt gevoeld als de trappen moeten worden afgedaald om een deelnemer of medewerker binnen te laten.

In maart 2020 komt alles stil te liggen vanwege de coronacrisis.

 

.

/\
NaaR
BoVeN


Vragen, correcties, aanvullingen of tips ontvangen wij graag per E-MAIL

/GESCHIEDENIS.htm

StichtinG NatuurCentruM RotterdaM

WEBREDACTIE

Deze pagina werd voor het laatst bijgewerkt op 19-01-2021

Titel

Beschrijving

Trefwoorden: