NatuurCentruM RotterdaM
WAT DOET HET NCR
 
NCR SECTIES
 

 

 

.
- NatuurCentruM RotterdaM -
.
WAT DOET HET NCR NCR IMPRESSIE NCR ORGANISATIE IK WIL ... NCR AGENDA ZOEKEN NCR CONTACTEN NCR VRIEND
.

Het NCR doet drie dingen:

.


 
1  Het mogelijk maken van natuurstudie voor natuurliefhebbers

Het NCR houdt zich bezig met allerlei zaken en disciplines die met de natuur te maken hebben, waaronder:

 • Het NCR heeft een NatuurStudiO waar men:
  - van meegebrachte paddestoelen, planten of dieren zelf de juiste naam kan vinden;
  - plankton kan vangen en onderzoeken;
  - microscopische preparaten kan maken en bekijken;
  - video en foto's kan maken;
  - vang- en verzamelgereedschap kan maken;
  - natuurboeken kan inzien;
  - planten of insecten kan prepareren.

  De NatuurStudiO heeft vele hulpmiddelen klaar staan zoals:
  boeken, dia's, geluidsbanden, microscopen, telescoop, videocamera, fotocamera's, planktonnetten, spullen voor bodem- en wateronderzoek, computerprogramma's en nog veel meer.
  Bovendien is deskundigheid aanwezig om u bij te staan.
  Het NatuurInformatieSysteem, waar uiteindelijk alle informatie oven de natuur te vinden moet zijn, is nog in bewerking.
   

 • Natuurexpedities worden maandelijks georganiseerd. Deze bestaan uit eendaagse fietstochten naar de natuur in en rond Rotterdam. De aangetroffen natuur wordt beschreven, bemonsterd en gefotografeerd. Het verzamelde materiaal wordt ter plaatse of later in de NatuurStudiO gedetermineerd. De resultaten worden op de website bekend gemaakt.
   

 • Er worden gerichte Natuurcursussen uitgeschreven om bijvoorbeeld te leren met een microscoop om te gaan, hoe en waar er naar dieren, planten, mossen, paddestoelen en dergelijke kan worden gezocht, hoe deze te prepareren en te determineren.
   

 • Tevens worden er Inloopavonden georganiseerd waar men kennis maakt met de mogelijkheden van de NatuurStudiO, waar men het onbekende plantje uit de tuin aan een nader onderzoek kan onderwerpen, of ontdekken hoe stuifmeelkorrels er onder de microscoop uitzien.
   

 • Ten behoeve van de natuurstudie wordt het NatuurInformatieSysteem ter beschikking gesteld.


2 Het mogelijk maken om werkervaring op te doen voor (langdurig) werkzoekenden

Het NCR heeft ook Leerwerkplaatsen en worden er regelmatig Vrijwilligersvacatures in de diverse beschikbare media geplaatst.
Deze mogelijkheden ontstaan uit de bezigheden van het NCR zŤlf met het hele brede scala van mogelijkheden die deze bezigheden bieden, van werken met computers, microscopen, tot textiel- of houtbewerking toe.

Voor deze Leerwerk- en Vrijwilligersvacatures werkt het NCR aan sociale betrokkenheid, revitalisatie en inzicht in mogelijk sluimerende persoonlijke kwaliteiten.
Het NCR wil naar boven trachten te brengen wat de deelnemers onbewust weten. Daardoor ontstaat rust en zekerheid, met hopelijk als resultaat een nieuwe baan/levensvervulling. Getracht word zo precies mogelijk af te stemmen op de behoeften en vragen van de deelnemers. Het doel is een resultaat te bereiken, die past bij de medewerker. Passies, drijfveren, motivatie, werkstijl en kernkwaliteiten is waarom het draait. Want plezier in het werk hebben is belangrijk.

Betaald werk kan ongezond zijn. Werk dat niet bij iemand past en/of werken onder te hoge druk vanuit de omgeving of de persoon zelf, kunnen op de lange termijn allerlei klachten veroorzaken. Maar werken op zich is gezond, houdt ons betrokken en actief. In beweging zijn, omgang met mensen, resultaat zien van je acties en regelmaat zijn gezond.
Het NCR wil de deelnemers inzicht geven in hun fysieke, emotionele, mentale en sociale kwaliteiten en de interactie daartussen. Het is mooi om mensen in hun kracht te zien groeien en te zien hoe zij zich weer betrokken voelen bij hun bezigheden en werkomgeving.

Het NCR bemiddelt personeel in de breedste zin van het woord. Op zoek naar een nieuwe baan of gewoon nieuwsgierig? Het NCR begrijpt dat in deze markt flexibiliteit en kwaliteit bovenaan staan. Het NCR zoekt mensen, geen cv’s, en wil de mensen graag leren kennen om samen het beste uit elkaars talenten te halen. Vanuit de persoonlijke kracht van de deelnemer gaat het NCR aan het werk, dat is soms wat lastiger, maar wel leuker.

Het NCR wenst kleur te bekennen; doen waar je goed in bent en eerlijk handelen. Alleen zo krijgt een relatie inhoud en weet je waar je aan toe bent. Door een optimale samenwerking te scheppen, die gericht is op het verwezenlijken van doelstellingen op elk deelgebied, wil het NCR zich onderscheiden.

Arbeidsbemiddeling en ambitie moeten samen gaan. Om de juiste mensen op de juiste plekken te krijgen is het NCR persoonlijk, open en eerlijk in haar werkwijze. Niet alleen extern, maar ook intern. Het NCR gelooft in efficiŽntie en het inzetten van de middelen die nu en in de toekomst beschikbaar zijn.


3
Het mogelijk maken van aankoop van hobbyspullen en andere artikelen

Voor de verkoop van hobbyartikelen en andere voorwerpen kent het NCR een (web)winkel.
De artikelen die worden aangeboden kunnen zijn:
- De artikelen die werden gerepareerd, opgeleukt of gefabriceerd in de eigen werkplaats(en).
- De artikelen voor hobby's zoals modelhuisjes voor modeltreinbanen, tienerpoppen.
- Eveneens worden voor tienerpoppen de nieuwe kleertjes uit de eigen kledinglijn aangeboden.
- Verder worden ook surplus artikelen die werden aangebracht ter verkoop aangeboden.

.
Hieruit volgt een organisatie met een vijftal secties
NCR NATUURCENTRUM NCR NATUURSTUDIO NCR NIS NCR LEERWERKPLAATS NCR WINKEL
.

/\
NaaR
BoVeN


Vragen, correcties, aanvullingen of tips ontvangen wij graag per E-MAIL

/WAT DOET HET NCR.htm

© StichtinG NatuurCentruM RotterdaM

WEBREDACTIE

Deze pagina werd voor het laatst bijgewerkt op 22-12-2022

Titel
NCR

Beschrijving

Trefwoorden: