werk in uitvoering
  NATUURBESCHERMING    
 
   
 
Bewoners beheren
openbaar Park of Plantsoen
 
- KNNV ROTTERDAM -
 
WAAROM ? PLANTSOENEN OVERZICHT LITERATUUR WEBLINKS
         
         
         

.

.

.

.

.

.

.

/\
NaaR
BoVeN


 
Bewoners beheren openbaar groen /\
NaaR
BoVeN
Waarom ?
 

Veel bewoners zijn zeer betrokken bij de "openbare groenvoorzieningen" (lees: gemeentelijk park of plantsoen) bij hen in de buurt. In veel gevallen heeft het aanwezige groen een beslissende rol gespeeld bij de keuze van hun woning.

Bewoners zijn in toenemende mate ontevreden over de kwaliteit van het openbaar plantsooen en de, naar hun mening geringe, mate van onderhoud die de gemeente laat uitvoeren.
Menig bewoner heeft dit argumant laten meewegen in zijn beslissing een andere woning buiten de randstad te zoeken waar wel voldoende groen van aanvaardbare kwaliteit wordt aantroffen.

Deze ontwikkeling zou kunnen betekenen dat de stad op termijn alleen nog bewoners zou kennen die geen groen in hum omgeving wensen. Het is echter niet aannemelijk dat er veel van zulke mensen bestaan, dan nog slechts weinigen.

In toenemende mate zien we bewoners die bereid zijn het openbaar groen in hun directe omgeving eigenhandig te onderhouden. Al doende ontstaat dan inzicht en behoefte de aanplant en de inrichting aan te passen.

Het werken aan het openbaar groen kan alleen als de wettige beheerder daar toestemming voor geeft. Die toestemming zal dus aan het gemeentebestuur of, voor Rotterdammers, het deelgemeentebestuur moeten worden gevraagd.
Die aanvraag kan gelijktijdig met het verzoek om voor materialen en plantgoed enig geld ter beschikking te stellen.

.

/\
NaaR
BoVeN


 
Bewoners beheren openbaar groen /\
NaaR
BoVeN
Plantsoenen overzicht
 
Park/plantsoen Adres Wijk Deelgemeente/ Dorp Gemeente
Middenberm Bergselaan Liskwartier Noord Rotterdam
Middenberm Schiebroekselaan Liskwartier Noord Rotterdam
         

27 januari 2004

De bewoners van de Bergselaan zijn vandaag zeer verontwaardigd over het (wan-)beheer dat Gemeentewerken vandaag heeft laten zien. De door de bewoners liefdevol onderhouden middenberm heeft een kaalslag ondergaan. Het onderhoudswerk van de laatste jaren is hiermede volledig teniet gedaan.

Je kan de beheerder openbaar groen al horen zeggen:
Met het ingrijpen door de 'bazen van het groen' is in de Bergselaan weer orde op zaken gesteld. Het 'gepruts' met bollen, plantjes en dwergstruiken is weer voor enkele jaren uitgebannen. Enkele bomen en daaronder wat struiken die regelmatig kort gehouden worden. Dat is meer dan voldoen voor zo'n straatje. Trouwens het staat zo in de computer, dus u begrijpt dat we daar niet van af kunnen wijken. Opdracht is opdracht. Het plantsoen ziet er nu weer opgeruimd uit. Het uitzicht op kakkende honden is weer volledig hersteld. Dit jaar niks geen bloeiende struiken, het zou het woongenot maar vergroten. Nee, nee, ze moeten niet denken dat door een uitzicht op een park, ze de waarde van hun woningen kunnen opkrikken. Het plantsoen is er voor de werkgelegenheid van ambtenaren en niet voor de aardigheid van de omwonende. Wat denken ze wel die amateurs.
En die zogenaamde afspraken met de bewoners om zelf het onderhoud te mogen doen? Ach ja, je zegt dat op een onbewaakt ogenblijk toe, om van het gezeur af te zijn. We hebben wel wat anders te doen.

Gemeente Rotterdam, bedankt!

.

/\
NaaR
BoVeN


Vragen, correcties, aanvullingen of tips ontvangen wij graag per E-MAIL.

/BEWBEHGROEN.htm

KNNV ROTTERDAM

Websiteontwerper

WEBSITEREDACTIE

Voor het laatst bijgewerkt op 13 november 2020

Titel
BEWONERS BEHEREN OPENBAAR GROEN

Beschrijving

Trefwoorden