werk in uitvoering
  NATUURBESCHERMING
  STADSBOMEN
 
   
 
Project
Boom in de buurt
 
- NATUURCENTRUM ROTTERDAM -

De bomen in uw buurt kunnen veel ouder worden dan u wellicht denkt. Als u om u heen kijkt zult u constateren dat een boom helaas vaak op jonge leeftijd ´kaprijp´ wordt verklaard.
Uiteraard kunnen bomen een belemmering vormen voor wegen, verkeer, bestrating en alles wat zich onder de grond bevindt aan riolering e.d.

Of is het andersom misschien? Vormen wegen en bestrating een belemmering voor de bomen? Zo lijkt bij herbestrating al te gemakkelijk gekozen te worden voor rooiing en het opnieuw inplanten van "dunne staken".
Een boom gaat pas nadat hij het volwassen stadium bereikt heeft tot de verbeelding spreken, als hij groot, oud, dik en grillig doorleefd begint te raken.

Ook uw buurt kan een extra dimensie krijgen als er monumentale bomen staan. Dat zal vast niet iedereen meer meemaken, maar als het gros van de bomen niet verder mag leven dan net volwassenheid zullen volgende generaties het ook nooit meemaken.

Bovendien is het ook mogelijk fruitbomen in de straten aan te planten. Zou het niet heerlijk zijn om zo van de "straat te kunnen eten", een appel, wat okkernoten of hazelnoten te plukken?
Al die bomen vereisen echter wel de nodige levensruimte voor hun wortels; geen astfalt erboven, maar roosters of gras.

Wilt u meer dan één boom in de buurt, zet u daar dan voor in.
De NATUURCENTRUM ROTTERDAM vraagt de 18 vragen in te vullen om met de antwoorden van anderen de gemeenten en deelgemeenten aan te spreken op hun bomenbeleid.

Bij ontvangst van uw ingevulde vragenlijst ontvangt u de brochure Boom in de buurt, 14 straatbomen in woord en beeld. Deze brochure helpt u de meest aangeplante boomsoorten te herkennen.

Vragen aan Projectleider Boom in de Buurt

.

/\
NaaR
BoVeN


.

/BOOMIDB.htm

© STICHTING NATUURCENTRUM ROTTERDAM

Websiteontwerper

WEBSITEREDACTIE

Voor het laatst bijgewerkt op 06 november 2016

Titel
PROJECT BOOM IN DE BUURT VAN DE NATUURCENTRUM ROTTERDAM

Beschrijving

Trefwoorden